+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Smučišče Bukovnik je zaznamovalo mnoga otroštva in pustilo nepozabne spomine na sončne zimske dni v družbi smučarskih prijateljev mnogim otrokom od blizu in daleč.
Kar precej je otrok, ki so se prvih zavojev, še preden so prestopili prag šole, naučili na smučišču Bukovnik, pod vodstvom domačih učiteljev smučanja. Pri nas so prvič zapeljali med količke, prvič tekmovali, mnogi še kot predšolski otroci.
Smučišče Bukovnik je manjše smučišče sredi neokrnjenih koroških hribov. Obsega 4 ha smučarskih površin, višinska razlika med vstopno in izstopno postajo je 125 m. Primerno je primerno za smučarje vseh starosti in smučarskih znanj. Kapaciteta vlečnice je 400 smučarjev na uro.
Smučišče je primerno za organizacijo raznih rekreativnih smučarskih tekmovanj, tekmovanj za zaključene družbe, kakor tudi, po dogovoru, za treninge slaloma in veleslaloma nižjih smučarskih kategorij.
Neposredno na samem smučišču se nahaja večja brunarica, v kateri se lahko med ali po smučanju okrepčate in ogrejete. Sprejme preko 40 gostov in obratuje v času obratovanja smučišča. Po dogovoru poskrbimo tudi za pogostitev zaključenih družb.
Skozi celotno smučarsko sezono so na smučišču organizirani začetni in nadaljevalni tečaji smučanja, največji navdušenci nad smučanjem pa lahko svoje znanje dopolnjujejo na treningih, pod vodstvom trenerja smučanja. Na Bukovniku se je kalilo že kar nekaj mladih smučarskih talentov, saj imamo za delo z mladimi smučarji odlične pogoje. Prav ti otroci že vrsto let segajo po najvišjih mestih na osnovnošolskih smučarskih tekmovanjih. Če ne kaj več, bodo ostali vsaj zelo dobri rekreativni smučarji za celo življenje.

Spletna stran:  www.bukovnik.net

Facebook:  www.facebook.com/skiverka.bukovnik