+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
ŠMARJEŠKE TOPLICE

ŠMARJEŠKE TOPLICE

V Termah Šmarješke Toplice lahko vse leto plavate v pokritih bazenih s priznano učinkovito termalno vodo. Uživate lahko v dveh notranjih bazenih – s površino okrog 160 kvadratnih metrov vsak – in v povezanem zunanjem bazenu s površino 227 kvadratnih metrov. Temperatura vode je prijetnih 32 stopinj Celzija.

Naši zunanji bazeni so odprti le poleti, v tem času pa deluje tudi bistro Na vrtini, kjer boste lahko potešili tudi lakoto, saj pripravljamo pice, jedi na žaru, lahke sladice in prigrizke.

Leseni bazen nad termalnim vrelcem je bil zgrajen že konec 18. stoletja in je znamenitost Term Šmarješke Toplice. Ogrodje bazena je iz hrastovih plohov, dno pa iz smrekovih desk. Posebnost bazena, ki so ga v začetku prejšnjega stoletja poimenovali Marijina kopel – po kraljici Mariji, ženi kralja Aleksandra –, je njegova pretočnost, ki omogoča, da se voda v njem v celoti zamenja v nekaj urah. S tem se ohranjata njena stalna temperatura in vsebnost zdravilnih sestavin.

Terme Šmarješke Toplice
Šmarješke Toplice 100
8220 Šmarješke Toplice

 

DOLENJSKE TOPLICE

DOLENJSKE TOPLICE

Bazeni Laguna
V Vitarium Spa & Beauty zaplavajte v notranjih in zunanjih bazenih Laguna. V notranjih bazenih je temperatura vode prijetnih 32 stopinj Celzija, v zunanjih pa 27 stopinj. Uživate lahko v treh bazenih: notranjem s površino 324 kvadratnih metrov, izplavnem (povezanem z notranjim) s površino 304 kvadratne metre in zunanjem bazenu, ki se razteza na kar 850 kvadratnih metrih. Popestritev in dodatno sprostitev zagotavljajo vodni in zračni mehurčki ter druge vodne masaže in atrakcije v bazenih. Termalna voda brbota tudi v whirlpoolu.

Tobogani in otroški bazen
Štiri nove zunanje tobogane Balnea FUN smo zasnovali tako, da omogočajo ure nore zabave. Namenjeni so otrokom, višjim od 1,30 metra. Malo manjši lahko uživajo v zunanjem bazenu s pravo gusarsko ladjo, najmlajši pa se lahko brezskrbno zabavajo tudi v čofotalniku v pokritem delu. V notranjem bazenu smo za otroke na novo uredili tudi plezalno steno.

Terme Dolenjske Toplice
Zdraviliški trg 7
8350 Dolenjske Toplice

 

Spletna stran: www.terme-krka.com/si/sl/dolenjske-toplice

Facebook:  

THERMANA PARK LAŠKO

THERMANA PARK LAŠKO

V Thermani se vse vrti okoli vode. Termalne vode. Lahko jo pijemo, se v njej kopamo, se namakamo v kopeli, zdravimo, ogrejemo ali izvajamo različne terapije. Popotovanje po Thermani je najbolje pričeti v pivnicah termalne vode, kjer vam bo že en sam kozarec na dan poživil telo.

Plavanje v termalni vodi Laško poživlja, revitalizira in razstruplja. Že iz zgodovine so znani terapevtski učinki naše naravne termalne vode, saj deluje ugodno na celo telo. Glavne odlike Termalnega Centra so raznovrstne in navdihujoče vodne sprostitve pod čudovito stekleno kupolo, ki množi sončne žarke za večerne magične trenutke. Ob petkih in sobotah nudimo nočno kopanje do 23. ure.

Pod stekleno kupolo se nahajajo: bazen z valovi, rekreacijsko-masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitra reka, otroško vodno zabavišče, trije whirlpooli nad bazenom, Kneippov kotiček, tobogan.

Na zunanjih površinah pa: rekreacijsko-masažni bazen, povezan z notranjim, plavalni bazen, otroški bazen, kristalni bazen, vodna drča in tobogan.

 

Spletna stran:  www.thermana.si

Facebook:  www.facebook.com/thermana.lasko.slovenia

TERME VIVAT

TERME VIVAT

Bazenski kompleks Terme Vivat obsega približno 2.000 m2 zunanjih in notranjih vodnih površin z zdravilno belo in črno termalno vodo. Notranji del bazenskega kompleksa, obsega rekreacijski bazen z izplavalnim kanalom, whirlpooli in otroškim bazenom. Ločeni notranji bazenski kompleks z belo in črno termalno vodo je namenjen samo odraslim osebam. V zunanjem delu bazenskega kompleksa je olimpijski bazen s termalno vodo, natur bazen z edinstveno črno zdravilno termalno vodo in otroški bazen.

Svet savn Vivat obsega notranje in zunanje savne, od finskih, turških, infra, zeliščnih, tilarium savn do tematske savne »cimprana kuča«, zunanji bazen za knajpanje ter vrhunska počivališča, kjer boste spoznali kulturo savnanja za sprostitev misli, lepoto telesa in duha.

 

Spletna stran:  www.vivat.si

Facebook:  www.facebook.com/terme.vivat/

TERME TOPOLŠICA

TERME TOPOLŠICA

Vodne površine se razprostirajo na 1.760 m², sončne žarke in gostinsko ponudbo parka pa lahko obiskovalci užijejo na kar 10.000 m² površine. V osrčju hotela Vesna se odpira mesto vodnih atrakcij za vso družino.

Topli vrelci, bazen za otroke, masažne prhe, whirlpool in prave rimske kopeli zagotavljajo, da vam pri nas tudi pozimi ne bo dolgčas. Zunanji vodni park svoje vodne vragolije za obiskovalce odpre, ko prvi topli žarki sonca posijejo v dolino.

 

Spletna stran:  www.terme-topolsica.si

Facebook:  

TERME BANOVCI

TERME BANOVCI

Kopališče Term Banovci ponuja 2.000 m2 vodnih površin s slapovi, tobogani, podvodnimi masažami, whirpooli in vrelci. Kopanje je mogoče v treh zunanjih in notranjem bazenu s termalno vodo (34−38 °C), v plavalnem bazenu z navadno vodo, v bazenu s toboganom ter otroškem bazenu. Kopališče Banovci je namenjeno gostom vseh generacij, ki želijo uživati biti v stiku z naravo. Oddih v Termah Banovci prispeva k popolni sprostitvi, marsikomu pa izboljša počutje, saj je termalna voda iz Term Banovci bogata s fluoridom in je pripomore pri lajšanju revmatičnih tegob in tegob pooperativnih stanj gibalnega sistema. Ločeno od ostalega kopališča sta v sklopu naturistične ponudbe na voljo termalni wellness bazen in osvežitveni bazen s številnimi vodnimi atrakcijami in vodnimi masažami z whirpoolom.

 

BIOTERME MALA NEDELJA

BIOTERME MALA NEDELJA

Programi, usmeritve in ponudba Bioterm so najtesneje povezani z elementi zdravega načina življenja in zdrave prehrane. Ponudba sloni na izkoriščanju naravnih potencialov – termalne vode,  ugodne klime ter naravnih danostih prijetnega domačega okolja. Posebnost Bioterm je termomineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin globine 2.273 m in 1.537 m. Ob izviru ima med 42 in 51 stopinj Celzija. Voda je čista, brez primesi, visokokakovostna, hipertermalna, topla, bogata z natrijem, kalijem in hidrogenkarbonatom. Zaradi balneoloških značilnosti je primerna za rekreacijske, športne in zlasti zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sitema in hrbtenice. Programi bivanja, animacije ter wellnessa skozi svojo zasnovo poudarjajo elemente zdravega načina življenja, saj goste spodbujajo, da v času bivanja ali obiska spoznavajo okolico peš ali s kolesom, uživajo zdravo, sezonsko in lokalno prehrano, ter se sproščajo z različnimi wellness programi. Bioterme ponujajo na zunanjih vodnih površinah v velikosti 1.400 m² termalna doživetja v večnamenskem bazenu, hitri reki, dveh masažnih bazenih, dveh bazenih za mirovanje, zalivu in otroškem bazenu. Pokriti bazenski kompleks pa ponuja vodne užitke v različnih bazenih, ki se razprostirajo na površini 600 m². Hotel pa razpolaga s svojim hotelskim bazenom za goste. Temperatura vode v bazenih se giblje med 27 in 36 stopinj Celzija. Gostom je prav tako na voljo sodobno opremljeni fitnes center, svet savn, s petimi različnimi tipi savn, ter najrazličnejši progami wellness storitev (masaže, kopeli, pedikure, maikure, nege..).

„Vse kar počnemo, izhaja iz neokrnjene narave, je iskreno, pristno in domače!“

 

Spletna stran: www.bioterme.si

Facebook: