+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
TALASO STRUNJAN – plaža

TALASO STRUNJAN – plaža

V vročih poletnih dneh vas vabimo na ekološko neoporečno kopališče, ki je že 23 let zapored prejelo modro zastavo – priznanje za marine in naravna kopališča. Čisto morje, zelenica in urejene površine za počivanje vas tu vabijo k brezskrbnemu uživanju. V plažnem baru in restavraciji Pinija pa si lahko v prijetni senci privoščite tako mediteranske jedi kot samo hladno pijačo in kavo.

  • Kaj lahko pričakujete na strunjanski plaži?
  • 430 m2 lesenih teras ter 4600 m2 travnatih površin z namakalnimi sistemi.
  • Drevesa, ki zagotavljajo naravno senco.
  • Otroško igrišče.
    Plažne tuše, ki so priklopljeni na meteorno kanalizacijo.
  • Infotočko, kjer si lahko izposodite plažne rekvizite

Talaso Strunjan
Strunjan 148
6320 Portorož – Portorose

 

Spletna stran: www.terme-krka.com/si/sl/strunjan/

Facebook:  

VELENJSKA PLAŽA

VELENJSKA PLAŽA

Na Velenjskem jezeru ob čolnarni je urejena obala s prodom, lesene tribune za sončenje, tuši in sanitarije. Možna je izposoja različnih plovil za popolno doživetje na vodi, ogromne travnate površine pa nudijo številne druge možnosti za preživljanje prostega časa ob vodi. Pri čolnarni se nahaja gostinski lokal Plaža MiaMia, kjer se lahko osvežite z različnimi napitki ali sladoledom.
Na samem jezeru in v okolici je možnosti za preživljanje prostega časa veliko: kopanje, jadranje, SUP-anje, surfanje, kampiranje, igranja nogometa, odbojke na mivki, mini golfa, košarke, tenisa, jezdenja, vadbe golfa, vožnje s pletno do vodnega mesta, poležavanja na urejeni Velenjski plaži.
Vabljeni na novo dozo uživanja in sprostitve na Velenjsko plažo!

 

Spletna stran:  www.velenje-tourism.si/dozivetja/velenjsko-jezero

Facebook:  

VODNI PARK RADLJE OB DRAVI

VODNI PARK RADLJE OB DRAVI

Vodni park Radlje ob Dravi se ponaša z laskavim nazivom prvega in tudi edinega biološkega bazena v Sloveniji, kjer za čistočo vode skrbijo izključno naravni organizmi. Za razliko od drugih bazenov in kopališč se v kopalno vodo nikoli in pod nobenimi pogoji ne dodaja kemikalij, ki bi dodatno pomagale očistiti vodo. Ohranjanje naravnega ravnovesja bazena je ključno, da lahko v neokrnjeni okolici ob reki Dravi vse poletje uživamo ob tem zelenem biseru. Za nepozabno doživljanje pristnega stika z naravo se na kopališču nahajajo luštne glamping hiške Green Resort, kjer se v romantično jutro prebudite s košarico  lokalnih dobrot.  Vabimo vas, da doživite zeleno avanturo na tem čudovitem koščku Slovenije.

 

Spletna stran:  www.vodnipark.si

Facebook:  www.facebook.com/vodniparkradlje

NARAVNO KOPALIŠČE GRAND HOTEL TOPLICE

NARAVNO KOPALIŠČE GRAND HOTEL TOPLICE

Bled je bil v preteklosti znan po toplih vrelcih, katerih voda naj bi bila zdravilna. Vanje se je hodila kopat gospoda, o čemer je v Slavi vojvodine Kranjske konec 17. stoletja pisal tudi Janez Vajkard Valvazor. Dva termalna vrelca na jezerski obali so leta 1818 zajezili in zavarovali s preprosto leseno lopo. Leta 1822 je bilo tam urejeno prvo kopališče, s tremi manjšimi bazeni, ločenimi za moške in ženske.

Ko je bila sredi 19. stoletja zgrajena proga južne železnice Dunaj–Ljubljana in naprej do Trsta, je bilo obiskovalcev na Bledu vedno več, v redkih gostilnah pa je bilo le nekaj prenočišč. Ob kopališču je leta 1850 poštni ravnatelj Hoffmann iz Ljubljane začel graditi hotel. Odprt je bil leta 1854 in lastnik ga je po svoji ženi poimenoval Louisenbad (Luisine toplice). Uredil je tudi toplice, ki so bile prej slabo vzdrževane. Tako se je začela zgodba današnjega Grand hotela Toplice.

Grand Hotel Toplice ***** je leta 2016 praznoval že svojo 85. obletnico. Njegovo zgodbo, zgodbo gostov in zaposlenih začutite na vsakem koraku po hotelskih hodnikih.

Grand Hotel Toplice je edini hotel na obrežju blejskega jezera s svojo zasebno plažo in pomolom. V hotelski čolnarni na romantično veslanje po jezeru čaka nekaj lesenih čolničkov, za navdušence bolj modernih športov pa so na razpolago sup-i.

 

Spletna stran:  www.sava-hotels-resorts.com/sl/nastanitve/sava-hoteli-bled/grand-hotel-toplice/

Facebook: 

DEBELI RTIČ

DEBELI RTIČ

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je center zdravja za otroke, mladostnike, družine in seniorje. Z enkratno lego, blagodejno mikroklimo ter ustreznimi sodobnimi medicinskimi, terapevtskimi in športnimi kapacitetami, že vrsto let uspešno pripomoremo h kurativi in preventivi zdravstvenih stanj otrok in mladostnikov.

Mladinsko zdravilišče in letovišče RKS Debeli rtič je idealen kraj za oddih v neokrnjeni naravi mediteranskega parka. Kopališče in plaža zdravilišča je v neposredni bližini nastanitvenih objektov.

Kopališče ima zunanji bazen z morsko vodo v neposredni bližini morja in lasten bar Borček, ki punuja pester izbor osvežilnih pijač.

V poletni sezoni nas obišče večje število skupin otrok in družin. V bližini bazena se nahaja amfiteater, ki je namenjen animacijskem delu zdravilišča. V času poletne sezone organiziramo zabavne, plesne in glasbene večere. Kopališče zdravilišča se nahaja na severnem delu slovenske obale in je zaradi mediteranskega rastja in unikatne obale zaščiteno območje. Plažo krasi urejena okolica in izraziti klifi, visoki od 10 do 20 metrov. Klifi so poraščeni z značilnimi mediteranskimi rastlinami. Morsko dno je poraščeno z algami ali z morsko travo, vmes pa imajo domovanje različne morske živali – rak, morski jež, morska kumara in številni ostali.

 

CENTRALNA PLAŽA PORTOROŽ

CENTRALNA PLAŽA PORTOROŽ

Centralna plaža Portorož se razteza na površini cca. 25.000 m2, površina pa je razdeljena na travnati in peščeni del. Plaži pripadata dva plažna objekta, v katerih se nahajajo tuši, sanitarije, posebej prirejene sanitarije za invalide, skladišča in poslovni prostori – lokali z najrazličnejšo gostinsko ponudbo. V sklopu plaže je tudi ambulanta, ki je popolnoma opremljena za nudenje prve pomoči. V času obratovanja plaže je prisotno zadostno število reševalcev iz vode ter usposobljeno osebje za nudenje prve pomoči.

Plaža ima del akvatorija namenjenega neplavalcem, kjer je povečano opazovanje reševalne službe, ter štiri kopalne pomole. V času kopalne sezone se redno kontrolira higiensko kvaliteto kopalne vode. Centralna plaža Portorož že vrsto let dosega najboljše rezultate glede kakovosti kopalne vode.

Pestrost ponudbe na plaži predstavljajo štiri igrišča za odbojko na mivki, otroška igrala, vodni športi, otroški zabaviščni park na vodi, številni lokali, slaščičarna, …, tako da je poskrbljeno za šport in rekreacijo ter tudi za sprostitev in zabavo.

Površina plaže Portorož je redno vzdrževana in dnevno čiščena. Poleg odpadkov, ki jih ustvarijo obiskovalci plaže se redno odstranjujejo tudi naplavine in drugi plavajoči predmeti, dnevno pa se preseje tudi mivka.

Centralna plaža Portorož vsako leto prejme priznanje »MODRA ZASTAVA«, ki ga podeljuje Društvo za okoljevarstveno vzgojo Evrope v Sloveniji. To priznanje je najuglednejši evropski simbol za kakovost in spoštovanje okolja ter za čisto, varno in prijazno plažo.

Na podlagi kopališkega reda Centralna plaža Portorož obratuje v času od 15.6 do 31.8. v letu in sicer od ponedeljka do petka med 10.00 in 18.00 uro, med vikendi in prazniki pa med 10.00 in 20.00 uro.

 

Spletna stran: www.okoljepiran.si

Facebook: www.facebook.com/Centralna-pla%C5%BEa-Portoro%C5%BE-108557639194818