+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
ŠENTJOŠT NAD HORJULOM

ŠENTJOŠT NAD HORJULOM

Smučišče Šentjošt nad Horjulom je najbližje delujoče smučišče v okolici Vrhnike in Ljubljane. Leži v zahodnem delu polhograjskega hribovja na nadmorski višini med 625 m in 675 m. Je manjše družinsko smučišče z dvema vlečnicama, nizko vrvna, dolžine 80 m ter visoko vrvna – krožniki, dolžine 180 m. Urejen je tudi sistem za umetno zasneževanje, ki vključuje dva snežna topova. Vsako leto organizirajo smučarske tečaje za otroke od 4 do 15 leta in sicer tako začetniške, kot tudi nadaljevalne v popoldanskem času med 17.15 in 18.45, izjemoma tudi dopoldan. Če termin tečaja zajame soboto in nedeljo, je le-ta med 9.00 in 10.30 Ponujajo tudi možnost organiziranja športnih dnevov za šole in sindikalnih tekem.

Spletna stran: 

Facebook: 

GLOBOKI KLANEC – SVETI TOMAŽ

GLOBOKI KLANEC – SVETI TOMAŽ

Smučišče »Globoki klanec« se nahaja v Severovzhodni Sloveniji v občini Sveti Tomaž. Lahko rečemo tudi v vinorodnih krajih Prlekije blizu Ormoža in Ljutomera. Smučišče je bilo zgrajeno leta 1997. Dolžina smučišča je 520 m, je v celoti opremljeno z razsvetljavo za nočno smuko, vlečnica je opremljena s sidri, imamo teptalec snega in objekt za gostinsko ponudbo. Sistem za umetno zasneževanje je v izgradnji. S smučiščem upravlja Smučarski klub Sveti Tomaž.

Ob ugodnih snežnih razmerah je smučišče dobro obiskano. Nudi ugodne pogoje za alpsko in nordijsko smučanje, predvsem za smučarje začetnike ter rekreativce. Nudimo ugodne pogoje za organizacijo športnih dni ter različnih rekreativnih tekmovanj. V okoliških krajih je veliko turističnih ponudb, ki jih smučišče Globoki klanec dopolnjuje.

Med vinogradi še sigurno niste smučali, zato vljudno vabljeni k nam.

Spletna stran:

Facebook:

LUČE

LUČE

Smučišče je dolgo cca 300 m, višinska razlika 70 m, na njem obratujeta dve nizkovrvni vlečnici.
Zasneževanje smučišča poteka s petimi snežnimi topovi, proge pa se urejujejo s teptalcem za sneg PB 300.
Poleg smučišča so urejene tekaške proge za skate in klasiko , in pa igrišče za otroke (lopatkanje).
Celoten kompleks pa je razsvetljen z reflektorji.

Spletna stran:  www.smucisce-luce.si

Facebook:

MARELA

MARELA

Smučišče Marela se nahaja na pobočju Jablaniškega vrha nad Kisovcem. Kot relativno nizko smučišče, ki se razteza na nadmorski višini od 471 do 906 metrov in nima sistema umetnega zasneževanja, ima pogosto težave s pomanjkanjem snega. Skupna dolžina prog znaša 3100 metrov, ob tem so urejene tudi tekaške proge v dolžini treh kilometrov. Za prevoze smučarjev imajo sedežnico in tri vlečnice. Ob smučišču deluje večja smučarska koča s preprosto gostinsko ponudbo.

Dolžina prog: 3100 metrov alpskih in 3000 metrov tekaških prog
Infrastruktura: sedežnica, 3 vlečnice in snežni teptalnikTežavnost: lažje, srednje težke in težke proge

Spletna stran:

Facebook:

MOJSTRANA – ZAJŠEK

MOJSTRANA – ZAJŠEK

Smučišče Mojstrana leži v enem izmed najlepših krajev zgornjesavske doline, skoraj tik pod Triglavom. Mojstrana je prijetna alpska vasica obdana z najvišjimi vrhovi v Sloveniji in hkrati vas z največ olimpijskimi športniki. Poleg zadostnega števila nastanitvenih kapacitet ima Mojstrana tudi trgovino, pošto, planinski muzej, picerijo, restavracijo, nekaj lokalov… Smučišče je najbolj obiskano s strani tako manjših kot večjih družin predvsem zaradi dostopnosti in ugodnih cen,  začetnikom je všeč razgibanost terena, sama proga pa predstavlja izziv še tako izkušenemu smučarju. Pod smučiščem si smučar lahko odpočije v prijetni okrepčevalnici, iz katere je vidno celotno smučišče, zato lahko tudi starši ob čajčku ali kuhanem vinčku spremljajo vsak gib svojega najmlajšega smučarja. V neposredni bližini smučišča je tudi drsališče in pa 3 kilometre dolga proga za tek na smučeh, ter urejeno teptano sankališče, ki je oddaljeno cca. 500m.

Mojstrana je oddaljena od Bleda in Kranjske Gore približno 15 minut z avtomobilom, ter od Ljubljane manj kot eno uro.

Spletna stran:  www.zajsek.si

Facebook:  www.facebook.com/mojstrana.smucisce

SENOŽETA

SENOŽETA

450 m dolga vlečnica na pobočju Senožet v neposredni bližini Srednje vasi v Bohinju.
Dostop možen z avtom, avtobusom. Parkirišče urejeno.
Možnost toplega napitka, prehrane.

Podatki o smučišču:

  • dostop iz Srednje vasi
  • dolžina vlečnice: 450 m
  • zmogljivost: 700 oseb/uro
  • nočna smuka: od četrtka do sobote od 18:00 do 21:00 ure
  • na smučišču obratuje tudi manjša otroška vlečnica, primerna za predšolske otroke
  • smučišče je primerno za družinsko in rekreacijsko smučanje
  • ob primernih vremenskih razmerah urejeno drsališče
  • ob primernih snežnih razmerah v neposredni bližini tudi tekaške proge od tega tudi 3 km osvetljene tekaške proge

Dodatne možnosti:

  • organizacija športnih dnevov za šolske skupine
  • tekmovanja v veleslalomu za podjetja in društva po predhodnem dogovoru

Spletna stran:

Facebook:   Šd Srednja Vas Flahaw

BUKOVNIK

BUKOVNIK

Smučišče Bukovnik je zaznamovalo mnoga otroštva in pustilo nepozabne spomine na sončne zimske dni v družbi smučarskih prijateljev mnogim otrokom od blizu in daleč.
Kar precej je otrok, ki so se prvih zavojev, še preden so prestopili prag šole, naučili na smučišču Bukovnik, pod vodstvom domačih učiteljev smučanja. Pri nas so prvič zapeljali med količke, prvič tekmovali, mnogi še kot predšolski otroci.
Smučišče Bukovnik je manjše smučišče sredi neokrnjenih koroških hribov. Obsega 4 ha smučarskih površin, višinska razlika med vstopno in izstopno postajo je 125 m. Primerno je primerno za smučarje vseh starosti in smučarskih znanj. Kapaciteta vlečnice je 400 smučarjev na uro.
Smučišče je primerno za organizacijo raznih rekreativnih smučarskih tekmovanj, tekmovanj za zaključene družbe, kakor tudi, po dogovoru, za treninge slaloma in veleslaloma nižjih smučarskih kategorij.
Neposredno na samem smučišču se nahaja večja brunarica, v kateri se lahko med ali po smučanju okrepčate in ogrejete. Sprejme preko 40 gostov in obratuje v času obratovanja smučišča. Po dogovoru poskrbimo tudi za pogostitev zaključenih družb.
Skozi celotno smučarsko sezono so na smučišču organizirani začetni in nadaljevalni tečaji smučanja, največji navdušenci nad smučanjem pa lahko svoje znanje dopolnjujejo na treningih, pod vodstvom trenerja smučanja. Na Bukovniku se je kalilo že kar nekaj mladih smučarskih talentov, saj imamo za delo z mladimi smučarji odlične pogoje. Prav ti otroci že vrsto let segajo po najvišjih mestih na osnovnošolskih smučarskih tekmovanjih. Če ne kaj več, bodo ostali vsaj zelo dobri rekreativni smučarji za celo življenje.

Spletna stran:  www.bukovnik.net

Facebook:  www.facebook.com/skiverka.bukovnik

DOLE PRI LITIJI

DOLE PRI LITIJI

Na stičišču Osrednje Slovenije, Dolenjske in Zasavja se nahaja majhno smučišče Dole pri Litiji z eno vlečnico in dvema smučarskima progama, ki so v celoti razsvetljeni za nočno smuko. Smučišče ima zgrajen sodoben sistem umetnega zasneževanja. Namenjeno je tako tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo, kot tudi rekreativcem, ki si želijo preživeti zimske dneve na prostem. V dolini je tudi 2 km tekaških prog in urejena sankaška proga (ko to omogočajo naravni pogoji).

KANDRŠE VIDRGA

KANDRŠE VIDRGA

Smučišče Kandrše Vidrga deluje v okviru družinskega podjetja in se nahaja v osrčju Slovenije, na robu Zagorske doline, le 35 km od Ljubljane in 16 km od Trojan. Smučišče je namenjeno otrokom, začetnikom in nezahtevnim smučarjem. V sklopu smučišča je  sankališče, možnost šole smučanja in organizacija različnih dogodkov za skupine. Smučišče deluje v sklopu gostišča s prenočišči “Pri Vidrgarju”, ki deluje že več kot 50 let in nudi pestro kulinarično ponudbo, nastanitev v prijetnem ambientu in prijeten oddih na poživljajočem podeželju. Poleg dnevne ponudbe ponujamo različne nastanitvene pakete, zimske tabore in športne dneve ter možnost organizacije različnih dogodkov.

Spletna stran:   www.vidrgar.si

Facebook:

 

 

 

 

 

<iframe src="http://snezni-telefon.si/ski_banner_page.php?mid=STBAN_rsivk&bsid=af0e2288886ab59840880adf1559a879" width="320" height="195" frameBorder="0" scrolling="no"></iframe>
ČRNA NA KOROŠKEM

ČRNA NA KOROŠKEM

Šport ima v kraju dolgoletno tradicijo, še posebej zimski športi.  Smučišče Črna na Koroškem se nahaja prav v središču kraja in je primerno tako za rekreacijsko kot za tekmovalno smučanje. Smučišče ima urejen sistem umetnega zasneževanja, tako da ob primernih temperaturah zagotavlja sneg tudi v zelenih zimah. Možna  je tudi nočna smuka.

·    Nadmorska višina: 575-789 m, površina 15 ha.
·    Smučarske proge: dolžina prog 3 km; tekaške proge 3,5 km in 10 km.
·    Smučarske naprave: vlečnica, zmogljivost 626 smučarjev na uro.
·    Dodatna ponudba: dodatno zasneževanje,sankaška proga, nočna smuka, okrepčevalnica v brunarici.

Spletna stran: www.crna.si/index.php/turizem/smucisce-crna

Facebook:

<iframe src="http://snezni-telefon.si/ski_banner_page.php?mid=STBAN_rsičk&bsid=93816e55ce3c001ea57e1dc5dac4a188" width="320" height="195" frameBorder="0" scrolling="no"></iframe>
SKI BOR – ČRNI VRH

SKI BOR – ČRNI VRH

Samo 18 km od Ajdovščine, 17 km od Idrije ali 22km od Logatca, v neposredni bližini vasi Črni vrh, se za bivšim hotelom Bor nahaja naše smučišče. Smučišče je namenjeno predvsem družinam z majhnimi otroki in smučarjem začetnikom. Zaradi razmeroma široke proge (50 m) je zelo primerna za učenje smučanja in izvedbo šolskih športnih dnevov. Vendar pa se kljub temu, da je višinska razlika slabih 100m, tudi dobri smučarji, ki znajo uporabljati novo zarezno tehniko, lahko dodobra nasmučajo.

V bližini smučišča so speljane proge za smučarski tek. Tudi za otroke, ki se raje sankajo, je dovolj prostora.

Zaradi vse bolj s snegom skopih zim so postavili sistem umetnega zasneževanja. Da bi vam smučišče še bolj približali tudi med delovnim tednom, so postavili razsvetljavo in omogočili nočno smuko.

Na smučišču je zaživela tudi ŠOLA SMUČANJA SKI BOR. Prepričajte se o ugodni ponudbi in se prepustite učenju z izkušenim učiteljem smučanja.

Ob smučišču stoji brunarica, kjer se lahko pogrejete, popijete topel napitek ali nekaj pojeste.

Spletna stran:  www.smucisce-skibor.si

Facebook:

RIBNIŠKO POHORJE

RIBNIŠKO POHORJE

Ribniško Pohorje ima s svojimi smučarskimi in tekaškimi progami v Ribnici
na Pohorju dolgoletno smučarsko tradicijo.

Leta 1937 je bilo organizirano prvo tekmovanje v slalomu, nekaj let kasneje
tudi državno prvenstvo v tekih in smučarskih skokih. V 60. letih je bilo na
Ribniški koči mladinsko tekmovanje za pokal alpskih dežel, kjer je 3. mesto
osvojil Jean Claude Killy, svetovna legenda alpskega smučanja.

Smučišče Ribnica na Pohorju je priznano družinsko – smučarsko letovišče. Smučišče
leži na nadmorski višini med 721 m in 921 m, nad tradicionalno vasjo
Ribnica na Pohorju.

Še posebej prijazno je začetnikom, saj ima 2 smučarska trakova, snežni poligon
in sankališče. Ribnica na Pohorju, vsako leto privabi številne skupine
otrok, ki se prav tukaj naučijo svojih prvih zavojev.

Smučišče ima 2,2 km urejenih, raznolikih smučarskih prog. Od najstrmejše in
najzahtevnejše črne, kjer so izpeljali že marsikatero FIS tekmo, do rdeče in
modre.

Urejeno je dodatno zasneževanje prog, vsak večer pa lahko do 21. ure
uživate tudi na nočni smuki.

Spletna stran:

Facebook:

RUDNO V SELŠKI DOLINI

RUDNO V SELŠKI DOLINI

Smučišče Rudno leži v Selški dolini, streljaj od Železnikov po magistralni cesti v smeri Dražgoš, od Ljubljane je oddaljeno 36km. Smučišče je namenjeno tako tistim, ki se smučarskih veščin šele učijo, kot tudi boljšim rekreativcem, ki se lahko dvakrat na teden v soju žarometov preizkusijo v vožnji med slalomskimi ali veleslalomskimi vratci z zagotovljenim merjenjem časa.
Nadmorska višina: 490 – 571 m.
Smučarske proge: Dolžina proge 300m, od tega je na 150 metrih konfiguracija primerna za smučarje z slabšim znanjem smučanja.
Smučarske naprave: vlečnica
Zmogljivost vlečnice : 450 smučarjev na uro.

Smučišče redno obratuje:
– od ponedeljka do petka od 15:00 do 19:00 ure,
– v soboto, nedeljo in v praznikih od 9:00 do 17:00 ure.
– rekreativni treningi, po postavljeni progi (veleslalom) z merjenjem vseh časov,
vsak ponedeljek in sredo od 19:00 do 20:30 ure.

Spletna stran:

Facebook:

JAKEC – TRIJE KRALJI

JAKEC – TRIJE KRALJI

Smučišče Trije kralji

Spletna stran:

Facebook:

<iframe src="http://snezni-telefon.si/ski_banner_page.php?mid=STBAN_rsitk&bsid=a0a490287362cff7e5eefda4210e1c2b" width="320" height="195" frameBorder="0" scrolling="no"></iframe>
CELJSKA KOČA

CELJSKA KOČA

Le 20 minut iz mesta Celja se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu, da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima vse kar imajo veliki. Zajema dve posodobljeni vlečni napravi s skupno zmogljivostjo 900 smučarjev na uro, odlični sistem umetnega zasneževanja s kompaktnim snegom, omogoča pa  tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Smučišče ima tri proge. Dve progi sta modri in ena rdeča. Ob izteku smučišča je otroški poligon s 60 m tekočim trakom. Pri nas se pod vodstvom učiteljev smučarske šole svojih prvih zavojev lahko naučijo tako odrasli kot otroci.

Spletna stran:

Facebook: