+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
TALASO STRUNJAN

TALASO STRUNJAN

Od srede aprila do oktobra vas vabimo v zunanji bazen, s površino 114 kvadratnih metrov in temperaturo vode od 26 do 28 stopinj Celzija. V hladnih dneh pa vas pričakujemo v notranjem bazenu, s površino 432 kvadratnih metrov, ki se polni z morsko vodo, ogrevano na 32 stopinj Celzija. Tu sta še masažni bazen, s površino 59 kvadratnih metrov, in za male navihance otroški bazen.

Talaso Strunjan
Strunjan 148
6320 Portorož – Portorose

 

Spletna stran:  https://www.terme-krka.com/si/sl/strunjan/

Facebook:  

ZDRAVILIŠČE RADENCI

ZDRAVILIŠČE RADENCI

Narava je bila Radencih pravljično radodarna z darovi, ki zdravijo in krepijo človeško telo. Zdravilišče Radenci se namreč ponaša s kar štirimi naravnimi zdravilnimi faktorji – znamenito radensko slatino, zdravilno termomineralno voda, zdravilnim blatom (peloidom) in ugodno klimo z več kot 250 sončnimi dnevi na leto.

Zdraviliška dejavnost ima v Radencih več kot 125-letno tradicijo. Zasnovana je na edinstveni mineralni vodi, ki je po vsebnosti ogljikovega dioksida med najbogatejšimi v Evropi. Zdravilišče Radenci je ugleden diagnostični center in center za rehabilitacijo kardiovaskularnih bolnikov ter zatočišče za vse tiste, ki si želijo okrepiti srce in ožilje. Obilje zdravilnih darov dopolnjujejo še svet savn in raznovrstne masaže, od klasične do ayurvedske. Prepustite se rokam terapevtov in izberite dolgo, zdravo in srečno življenje

V Zdravilišču Radenci se ne boste naveličali užitkov na 1460 m2 vodnih površin. V notranjih in zunanjih bazenih s termalno vodo (33–34⁰C) lahko uživate v vodnih tokovih in slapovih, na masažnih ležiščih ter v whirlpoolih. Za ljubitelje plavanja je na voljo notranji plavalni bazen. Na najmlajše pa čaka njihov mali vodni svet.

Ko se boste v enem od številnih sončnih dni sprehodili po zdraviliškem parku in spili slatino neposredno iz vrelca, ko vas bodo v tisoč mehurčkov ovile slavne mineralne kopeli in ko se boste prerojeni od tretmajev medico-wellnessa vrnili domov, tedaj boste tudi vi zanesljivo rekli, da ste doživeli delček pravljice. Pridite v Radence, poskrbeli bomo za to, da se bo pravljica uresničila!

 

Spletna stran: www.sava-hotels-resorts.com/Terme_Radenci

Facebook:  www.facebook.com/zdravilisce.radenci/

WELLNESS ŽIVA BLED

WELLNESS ŽIVA BLED

V Wellnessu Živa, ki se nahaja v Hotelu Golf, nadaljujemo bogato izročilo Riklijeve tradicije, ki je našel zdravilno moč v edinstvenih zdravilskih metodah. Oplemenitili smo jih z uporabo sodobnih metod za ohranjanje telesnega in duhovnega zdravja in lepote, kakovostnih kozmetičnih pripravkov in z osebnim pristopom. Tako so staroslovanski boginji rodovitnosti, setve in žetve, Živi, postavili tempelj telesne lepote v ubranosti z zdravim duhom.

Možnosti za božansko sprostitev, ki jo tukaj ponujajo vam in vaši družini, zaokrožujejo svet savn, center lepote telesa in duha ter termalni bazeni z ogrevano termalno vodo (30°C).

V bazenskem delu uporabljamo termalno vodo, katere zdravilne lastnosti poznajo že od leta 1818. Kopeli z ogrevano termalno vodo sproščajo telo in lajšajo bolečine v sklepih, minerali v vodi pa pomirjajoče delujejo na kožo.

Bazeni se nahajajo v dveh ravneh, povezanih s toboganom. Zunanji bazen je gostom na voljo vse leto, otrokom pa sta prilagojena še posebna bazena. Sproščanju sta namenjeni še dve masažni kadi (whirlpoola) z ogrevano termalno vodo (35°C).

 

Spletna stran:  www.sava-hotels-resorts.com/sl/bled/wellness/wellness-ziva/

Facebook:  

TERME SNOVIK

TERME SNOVIK

Terme Snovik so najvišje ležeče slovenske terme (462n.d.m. ), ki se nahajajo v zelenem objemu Kamniško Savinjskih Alp.

AKTIVNA – ZDRAVA – ZELENA ponudba zelo dobro opiše to, kar v Termah Snovik ponujamo: aktivne počitnice za tiste, ki želijo svoj prosti čas preživeti v zdravem in zelenem okolju.

Zagotovo je ena naših največjih vrednot visokokakovostna termalna voda, ki je namenjena za kopanje in pitje. Voda je  bogata z magnezijem, kalcijem in natrijem in blagodejno vpliva na telo, zlasti na hrbtenico, sklepe in kožo.

Temperatura vode v notranjih bazenih znaša 32°C  v bazenu za plavanje in 36°C v masažnem bazenu, zato je primerna tako za aktivno plavanje in telovadbo kot tudi za sproščanje ob podvodnih masažah.

Kopalcem je na voljo bazenski kompleks, ki obsega 500 m2 notranjih in 500m2 zunanjih površin. Temperatura vode je prijetna in  ima v notranjem bazenu 32C, v whirlpoolu 36C, v zunanjem pa 28C.

 

Spletna stran:  www.terme-snovik.si

Facebook:  

TERME PARADISO

TERME PARADISO

Terme Paradiso, zaradi prijetne domačnosti in odlične velneške ponudbe, postajajo vedno bolj znane na turističnem zemljevidu Slovenije. Njihova termalna voda je dokazano ena najbogatejših v Sloveniji, sam kompleks pa prav nobenega obiskovalca ne bo pustil ravnodušnega. Ponašajo se z notranjim in zunanjim kopališčem, ki pa se poleti prelevi v pravo malo vodno zabavišče. Obiskovalcem nudijo tudi namestitev v družinskem Spa & Wellness hotelu Paradiso **** sup., različne masaže in romantične kopeli, gurmanske užitke, kot tudi sprostitev v Oazi savn, ki se razteza na 1.200 kvadratnih metrih in ponuja 8 različnih savn v kar 2 nadstropjih ter FKK termalni bazen za ljubitelje naturistične ponudbe. Vse to, pa dopolnjuje mirno okolje in odlično razmerje med ceno in kakovostjo storitev. Prav zares nebeško! 

 

Spletna stran:  www.paradiso.si

Facebook: www.facebook.com/ParadisoTermeDobova/

TERME CERKNO

TERME CERKNO

V Cerknem se v sklopu Hotela Cerkno nahajajo najzahodnejše slovenske terme, ki po velikosti spadajo med manjše terme.

Cerkno leži ob znameniti idrijski prelomnici, skozi katero naj bi po meritvah sodeč prodirale močne zdravilne energije. Te energije so ljudje poznali že v pradavnini in se z njimi tudi zdravili. Termalna voda je kemijsko bogata in vpliva blagodejno na človeško telo.

Termalno vodo se črpa iz 2000 metrov globoke vrtine v neposredni bližini hotelskega kompleksa.

Notranji bazen s temperaturo  30 ° C združuje mnoge atrakcije. Sprostitev zagotavljajo masažna ležišča, gejzirji, whirpool in otroški bazen. Športnim plavalcem so na voljo tri plavalne proge.

V sklopu kompleksa se nahaja še svet savn, solna soba, masažni studio, fitnes ter bar.

 

Spletna stran:   www.terme-cerkno.si

Facebook:   www.facebook.com/SCCerkno/

TERMALNO KOPALIŠČE AQUAROMA

TERMALNO KOPALIŠČE AQUAROMA

Termalno kopališče AquaRoma, Rimske Toplice se nahaja v objemu zelenih pobočij z obilo termalnih izvirov!
V našem vodnem parku se lahko razvajate v naravni termalni vodi, uživate pri spuščanju po toboganih ali se sproščate ob igranju raznih športnih iger!
Nizek bazenček za najmlajše, veliki 33-metrski bazen ter rekreacijski bazen nudijo nekaj za vsakogar. Najlepše ponuja nočno kopanje ob vikendih, kjer lahko v topli vodi ob soju sveč uživate vse do polnoči.
Voda v vseh naših bazenih je izvirsko topla-termalna voda (30°C – 33°C), njeno moč pa so s pridom izkoriščali že stari Rimljani – za rehabilitacijo poškodovanih vojakov.
Izkoristite priložnost, umirite se v zeleni oazi Rimskih Toplic, ter se sprostite v naši družbi.

 

Spletna stran: 

Facebook:   

ROGAŠKA RIVIERA

ROGAŠKA RIVIERA

Termalni bazeni Rogaška so le nekaj minut hoje oddaljeni od Grand Hotela Rogaška, ob promenadi. Za sprostitev, rekreacijo in vitalnost so vam na voljo notranji in zunanji bazeni, masažni bazeni Whirlpool in več kot 100 masažnih šob. Temperatura vode se giblje med 27 in 36 stopinjami.

Lahko se nam pridružite pri vodni gimnastiki ali pa preprosto uživate v vodnih kadeh. Posebna termalno-mineralna voda, ki vsebuje natrij, kalij, kalcij in magnezij, zagotavlja občutek sprostitve in poživitve, zelo blagodejno deluje na nekatera vnetja ter blaži posledice degenerativnih bolezni sklepov in mehkega tkiva.

V termalnih kopelih uporabljamo mineralno vodo, ki prihaja iz globine 1700 m pod zemljo, ko pride na površje, pa je njena temperatura 59 stopinj. Vsebuje 5800 raztopljenih mineralnih snovi, po balneokemijski klasifikaciji pa je natrijeva hidrogenkarbonatna sulfatno-kloridna fluorid vsebujoča hiperterma.

 

Spletna stran:   www.rogaska-resort.com/rogaska-riviera/

Facebook:   

RIMSKE TERME

RIMSKE TERME

Rimske terme- biser v oazi neokrnjene narave, med bujno vegetacijo in obdan z blagodejnimi učinki termalnih vrelcev. Aritekturno dovršena celota treh štiri zvezdičnih hotelov, ki ponuja 187 nadstandardnih sob.Wellness center Amalija ponuja unikatne hišne masaže in rituale , dežela savn, fitness, kozmetični center, frizerski salon in unikatno zasnovan bazen, po zgledu bazenov iz starega Rima. Obisk medicinskega centera se priporoča vsem, ki imajo kronične ali akutne bolečine v sklepih, težave s hrbtenico, težave z dihali ali okrevajo po poškodbi.

A la carte Sofija ponuja enkratna kulinarična doživetja,ki jih zaokrožajo vrhunska vina iz Slovenije. Športne aktivnosti; kolesarjenje, nordijska hoja, smučanje, tai chi, pohodništvo. Rimske terme so sinonim za brezčasno eleganco ambienta, nadstandardno opremljene suite, toplo gostoljubje, vrhunsko kulinariko in unikatno ponudbo wellness storitev.

 

Spletna stran:  www.rimske-terme.si

Facebook:   www.facebook.com/Rimske.terme/

MTC FONTANA – Terme Maribor

MTC FONTANA – Terme Maribor

V Medicinsko termalnem centru Fontana sta zdravje in dobro počutje gostov na prvem mestu.

Ponujamo vam številne možnosti sprostitve v termalni vodi, v notranjih in zunanjih bazenih z več kot 500 m² skupne površine. Glavna značilnost bazenov je termalna voda, vsi bazeni pa imajo tudi številne podvodne masaže, whirlpoole in vodne efekte. Temperatura vode v bazenih se giblje od 30 do 36 stopinj Celzija

Gostom je na voljo 8 savn, finske-suhe savne, infrardeče savne, zeliščna savna in velika turška-parna, v kateri se nahaja še whirlpool.

Ponudbo smo obogatili s kar 12 energetskimi točkami, ki so prve vodne energetske točke v Sloveniji.

Vse energetske točke so umeščene v bazene in whirlpoole s termalno vodo in posamezniku predstavljajo pot h krepitvi zdravja in boljšemu počutju.

 

Spletna stran: www.fontana.si

Facebook:  www.facebook.com/Fontana.TermeMaribor/