+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
PLANAI

PLANAI

Planai je smučarsko središče gorske žičnice v Schladmingu, ki povezuje 4 vrhove. Športni smučarji, tisti, ki ljubijo hitrost, in tudi tisti, ki uživajo v umirjeni vožnji, vsi so na smučišču Planai v svojem elementu. Široke smučarske proge in dolgi spusti navdušujejo. Legendarna je 4,6 km dolga FIS proga, ki vodi z vrha Planai v dolino in se konča z znamenito ciljno strmino. A tudi ljubitelji bolj ležernih zimskih športov se na raznovrstnih progah počutijo nadvse prijetno.

 

Spletna stran:  www.planai.at

Facebook:

FORNI DI SOPRA

FORNI DI SOPRA

Smukaške proge z neverjetnim razgledom za vse. Začetniki se lahko preizkusijo v smuku na smučiščih Davosta. Bolj izkušeni smučarji lahko doživljajo vznemirljive občutke na progah gore Varmost.

 

Spletna stran:

Facebook:

PIANCAVALLO

PIANCAVALLO

Piancavallo ima vse kar potrebujete in lahko zadovolji vsak okus:
– 17km smukaških prog, proge za borderje in za tek na smučeh. Otroci, vendar ne samo oni, se lahko zabavajo v baby snežnem parku, na voljo so vam sankališča, snow tubes in razburljivi Alpine Coaster.

Spletna stran:

Facebook:

ZONCOLAN – RAVASCLETTO

ZONCOLAN – RAVASCLETTO

Dovršena smučišča nudijo vse za smuk, izvrstno kuhinjo in navsezadnje tako zelo znano gostoljubje regije Carnia. Vse našteto je samo del lepega, kar je značilno za Ravascletto, kjer se že od 1920-ih naprej smuča. Takrat so tukaj priredili prva tekmovanja v teku na smučeh.

 

Spletna stran:

Facebook:

TARVISIO – MONTE LUSSARI

TARVISIO – MONTE LUSSARI

Očarljiv turistični kraj, ki meji na tri države. Tarvisio je mestece v deželi Furlanija – Julijska krajina in spada med večje alpske smučarske centre visoko kakovosti.

 

Spletna stran:

Facebook:

VAL GARDENA

VAL GARDENA

Urbani St. Ulrich
Ta najpomembnejši kraj na začetku doline je postal mednarodno znan po rezbarskih izdelkih.St. Ulrich je počitniško obarvan že od 9. st. naprej, saj se je prav tukaj začel grödnerski turizem. Na začetne pionirske turistične čase še danes spominjajo tradicionalni hoteli in številne čudovito lepe hiše, ki so bile zgrajene na prelomu stoletja. Gorske vzpenjače in pohodniške poti poskrbijo, da je zimska rekreacija karseda enostavna.

 Lagodna St. Christina
Natanko sredi doline se je v najmanjši vasici v Grödnu moč premikati med dvema svetovoma. Zgoraj, v starem vaškem jedru s kmečkimi hišicami, cerkvijo in pokopališčem je doma mir, medtem ko je spodaj v hotelih, kavarnicah in trgovinicah lagodno in živahno. Na sprehodu po razgibanih poteh boste lahko uživali v čudovitih panoramskih razgledih.

Športni Wolkenstein
Veličastno, ta arena ob vznožju gorskega masiva Sella. V osrčju Grödna je to najviše ležeča vas. Tukaj najdejo svoj raj na zemlji tako zimski športni navdušenci na smučiščih kot tudi pohodniki v poletnih mesecih. Če k temu dodamo še neposreden dostop do Sellaronde, je to za smučarje in gorske kolesarje pokrajinsko najbolj spektakularen del v osrčju Dolomitov.

 

Spletna stran:

Facebook:

CORTINA

CORTINA

Cortina d’Ampezzo je najbolj elegantna in najbolj priljubljena smučarska destinacija Italije. Kot prizorišče Olimpijskih iger in prizorišče sladkega življenja Dolce Vita, je Cortina že več kot 100 let simbol za ekskluzivnost, modo za italijanski način življenja. Odkar je kraljica Dolomitov gostila Olimpijske igre leta 1956, ima privilegiran položaj v športnem svetu. Dokaz za to so številne mednarodne tekme, ki jih od takrat prirejajo v Cortini d’Ampezzo kot tudi dejstvo, da bo Cortina gostiteljica svetovnega prvenstva v smučanju leta 2021.

 

Spletna stran:

Facebook:

ALTA BADIA

ALTA BADIA

Dolina v osrčju Dolomitov – Unescova svetovna dediščina

Smučarsko središče Alta Badia, sredi Dolomitskega Superski smučarskega vrtiljaka inmitten des Dolomiti Superski Skikarussells, nudi veliko možnosti za čudovito

smuko po več kot 500 km odlično pripravljenih smučarskih progah. Užitek posebne vrste za vse smučarje so smučarske ture sredi Dolomitskih vrhov, kot sta Sellaronda in Gebirgsjäger smučarska tura po zgodovinskih poteh. Alta Badia je znana tudi po prvorazredni gastronomski ponudbi kot po izvrstnem gostoljubju, prebivalcev doline Alta Badie.

 

Spletna stran: www.altabadia.org

Facebook:

SELLA NEVEA

SELLA NEVEA

Sella Nevea je gorsko središče v deželi Furlanija – Julijska krajina: središče je obdano z naravnim in oživljajočim okoljem. Čisto in sveže okolje pritegne elitne turiste, ki cenijo naravo in vedo, kako jo ohranjati.

 

Spletna stran:

Facebook:

KRONPLATZ

KRONPLATZ

Dan smučanja v Kronplatzu v Dolomitih prinaša vse, kar potrebujete za popoln dan na smučarski progi. Gora, ki se nežno spušča med Bruneckom in St. Vigil in Olang velja s svojimi širokimi, skoraj brezdrevesnimi strminami, 119 km smučišč in 32 najbolj modernih žičnic za eno najboljših destilacij za zimske športe v Dolomitih.

 

Spletna stran:

Facebook:

TURRACHER HÖHE

TURRACHER HÖHE

Zahvaljujoč njegovi višini, ki znaša 1763 metre na tem smučarskem centru snega nikoli ne zmanjka. Nad smučišči, ki se raztezajo na 42 kilometrih in 2205 metrih nadmorske višine so navdušeni tako mladi zimski smučarji kot tudi deskarji na snegu. Mladi se lahko zimskega veselja naužijejo v Snowparku, ki je med drugim postal tudi center Freestajlerjev, zbirališče je tudi v Funsslope. Otroci se lahko v novi Kidsslope veselijo pustolovskih voženj. Navdušenci nad naravo lahko uživajo v prostranih tekaških progah in samotnih gorskih jezerih, ki pozimi zaledenijo in se spremenijo v pravljične potke, po katerih se lahko tudi sprehodite.

Prisrčno gostoljubje in visoka kvaliteta storitev so zagotovilo za odlično počutje, kar vsakodnevno potrjujeta strežbena dejavnost in edinstvena oskrba na smučišču.

 

Spletna stran:  www.turracherhoehe.at

 

Facebook:

BAD KLEINKIRCHHEIM

BAD KLEINKIRCHHEIM

Najbolj renomirana smučarska regija na avstrijskem Koroškem svoje goste vabi s 103 km smučin ter 25 žičnicami in sedežnicami. Posebnosti Bad Kleinkirchheima so obširna smučišča, izvrstna kulinarika smučarskih koč in možnost, smučarske norčije nemudoma menjati za užitke termalnih voda.
»Iz smučin naravnost v terme« se zato glasi moto tega smučarskega centra.

 

Spletna stran:

Facebook:

NASSFELD

NASSFELD

Velikodušen. Športen. Presenetljiv.

Presenetljivo prostran, zagotovo z debelo snežno odejo in panoramskim pogledom, ki ga ne prekaša skorajda nobeno drugo smučišče. Kdor pride na Nassfeld, enega od TOP 10 smučarskih središč v Avstriji, sme imeti določena pričakovanja. Smučarsko središče celo prekaša le ta s številnimi presenečenji, ki obiskovalcem pričarajo nasmeh na obraz. Kajti na vsakem »vogalu« smučišča s 30 sodobnimi vzpenjačami in vlečnicami vzdolž 110 kilometrov skrbno negovanih smučarskih prog adrenalinske in ljubiteljske smučarje čakajo aha-dogodivščine. Bodisi snowpark, funslope, freeride areas ali t.i. Ski movie dirkališča. Bodite pozorni na table z napisom »Nice Suprise« in spoznajte zimske športe s popolnoma druge plati!

Kulinarični »carving« pa vas čaka med avstrijskimi smučarskimi kočami in italijanskimi »ristoranti«. A ne le ti navdajajo z ležernim življenjskim slogom. Številni sončni dnevi, ki so odlikujejo zimo v alpskem jugu, prenenetijo številne zimske športnike. Kajti po številu sončnih ur je Nassfeld v celotni alpski regiji nedosegljiv!

 

Spletna stran:  www.nassfeld.at/si

Facebook:

STUBAIER GLETSCHER

STUBAIER GLETSCHER

Der Stubaier Gletscher ist nicht nur Österreichs größtes Gletscherskigebiet mit Schneegarantie von Oktober bis Juni, sondern kann neben Top-Events rund um Snowpark Action, Materialtests und Freeridecamps auch mit Genussmomenten der Extraklasse aufwarten. Für noch mehr Komfort sowie rasche und bequeme Auffahrt ins Skigebiet sorgt ab 22. Oktober 2016 die neue 3S Eisgratbahn.

Österreichs größtes Gletscherskigebiet bietet auf über 3.000 Metern Schneegenuss, Action und Familienspaß der Extraklasse. Der Stubaier Gletscher begeistert aufgrund seiner Vielfältigkeit Profi-Wintersportler, Genuss-Skifahrer und kleine Schneezwerge gleichermaßen. 35 Abfahrten in allen Schwierigkeitsgraden sorgen für die nötige Abwechslung. Kinder unter 10 Jahren fahren in Begleitung eines zahlenden Elternteils kostenlos.

Bildnachweis: © Stubaier Gletscher / Andre Schönherr

Spletna stran:
www.stubaier-gletscher.com

Facebook:

St. JAKOB im DEFEREGGENTAL

St. JAKOB im DEFEREGGENTAL

Defereggental na severnem Tirolskem je skriti favorit za zimski užitek, kakršen je bil nekoč – smučarski center St. Jakob je namig poznavalcev varnosti na snegu. Na vrhunskih smučiščih smučajo tudi svetovno znane smučarske zvezde.

Neokrnjena pokrajina, gore in sneg, brez gneče na smučiščih. Tako lepo in idilično si predstavljamo zimske počitnice. V svetem Jakobu v Defereggentalu je vse zares še tako. Kraj spada k najmanj naseljenem občinam v Avstriji in velja za najbolj obsijanega s soncem. Na južni strani Alp poskrbi Jadran vsako leto znova za obilico snega že v pozni jeseni in v pravi zimi za stabilno jasno vreme. Smučarski center St. Jakob v Defereggentalu bo vse našteto premešal v odlično menijsko ponudbo na dan otvoritve, 8. decembra 2016. Smučišča se raztezajo na več kot 1. 100 metrih različne nadmorske višine.

Spletna stran:
www.stjakob-ski.at

Facebook:

St. ANTON am ARLBERG

St. ANTON am ARLBERG

Njegov sloves je legendaren, njegovo ime stoji za strast. Za ljubitelje alpskea smučanja je krona vsega! Skorajda breztežno drsenje skozi morje ledenih kristalov, sredi dih jemajoče gorske pokrajine. Tako poznajo Arlberg  pravi kralji – in to že od vekomaj!

Spletna stran:
www.stantonamarlberg.com

Facebook:

SÖLDEN – ÖTZTAL

SÖLDEN – ÖTZTAL

Gorske žičnice Sölden kakovost infrastrukture dvignejo kar za nekajkrat. Nova sodobna žičnica Giggijoch, v njenih kabinah je prostora za 10 ljudi, im največjo zmogljivost – na svetu! Žičnica je vrhunska tehnična mojstrovina in tudi arhitekturno nekaj posebnega. Predvsem pa: potnikom trenutno nudi največje udobje.

Zmogljivost žičnice je 4.500 oseb na uro, kar odpira popolnoma novo dimenzijo kapacitet in udobja žičnic, ki vodijo na Giggijoch, od sonca razvajenega top smučarskega središča v Söldnu. Od vstopa v spodnjo postajo (1.362 m), preko vožnje do izstopa na zgornji postaji (2.283 m) potniki doživijo kvantni skok kakovosti: veliko prostora,  zraka in svetlobe je na samih postajah žičnice, prostorne kabine za 10 ljudi, prostoren in sodoben prostor za vstopanje in izstopanje, bistveno krajši čas vožnje, neverjetno miren tek žičnice in vstopanje in izstopanje brez stopnic in drugih preprek.

Spletna stran:
www.soelden.com/en-winter

Facebook:

RAMSAU am DACHSTEIN

RAMSAU am DACHSTEIN

Sanjske steze in smučarske proge na sončnih pobočjih ponujajo vse za čudovite zimske počitnice. Doživljajske počitnice za najmlajše, nočno sankališče, snežna vožnja s konjsko vprego, pohodi z baklami na višini 1000 do 2700 m poživijo telo in duha.

Spletna stran:
www.ramsau.com

Facebook:

MÖLLTALER GLETSCHER

MÖLLTALER GLETSCHER

„100-odstotna doza sonca, snega in zimskih radosti“ so značilnosti, zaradi katerih je smučišče Mölltaler Gletscher na pletni strani skiresort_de skrivni namig med vodilnimi smučarskimi centri, ki se postavljajo s do 20 km dolgimi smučišči“. Mölli predstavlja s svojimi 3.122 m višine najvišji smučarski vrh na avstrijskem Koroškem in edino ledeniško smučišče te južne zvezne dežele. Kot eden od osmih trendovskih smučarskih središč Vzhodne Tirolske in Koroške se postavlja z rednimi investicijami v zagotavljanje snega in kvaliteto smučin tudi takrat, ko drugod že primanjkuje snega. Trenutno obratuje šest od devetih žičnic. Zagotovilo, da smučišče obratuje 330 dni letno, cenijo tudi državne reprezentance, ki so ledenik Mölltaler izbrali kot svojo preferirano destinacijo za treninge.

Spletna stran:
www.gletscher.co.at

Facebook: