+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu
LETNO KOPALIŠČE SLOVENSKE KONJICE

LETNO KOPALIŠČE SLOVENSKE KONJICE

Bazen Slovenske Konjice je odlična izbira za poletno osvežitev. Gre za prvi olimpijski bazen v Sloveniji, v letu 2019 popolnoma prenovljen.

Poleg olimpijskega bazena (1,4m – 3,5m globine) je še čofotalnik.

Bazen je za kopalce odprt od zadnjega šolskega tedna v juniju do začetka šolskega leta. (v 2024 to pomeni 15.6 – 1.9).

Obiskovalcem bazena so brezplačno na voljo športni rekviziti (badminton, odbojka, lokostrelstvo, slackline, šah, frizbi, žoge…) in ležalniki.

Bazen obratuje vsak dan med 10.00 in 20.00 (v kolikor je napovedanih nad 22 stopinj ali do tretje nevihte). Kopalne urice so ob torkih in sobotah od 9.00, ob torkih do 21.00 – v tem času učitelji plavanja svetujejo plavalcem, da izboljšajo svoje tehnike.

Dobrava pri Konjicah 2
3210 Slovenske Konjice
03 758 04 25
info@sport-konjice.si

LETNO KOPALIŠČE CELJE

LETNO KOPALIŠČE CELJE

Kompleks Letnega kopališča v Celju že 50 let predstavlja tradicionalno poletno zbirališče Celjanov, saj se nahaja blizu središča mesta ob obrežju reke Savinje.

Celotna površina kompleksa meri 2,3 ha. Kopalcem je v 50 metrskem bazenu za plavalce in otroškem bazenu skupaj na voljo več kot 1700 m2 vodnih površin. Otroški bazen, v obliki treh barvitih sekajočih krogov, je globok od 20 do 60 cm, na njegovem obodu pa so nameščena atraktivna igrala.

Obiskovalci kopališča lahko koristijo tudi igrišče za odbojko na mivki, ter v letu 2022 prenovljeno večnamensko športno igrišče, ki je namenjeno košarki, badmintonu, nogometu ali rokometu. Prav tako sta na voljo dve mizi za namizni tenis. Možna je tudi izposoja opreme. Poleg vodnih užitkov vam je ob kopališču na voljo pestra gostinska ponudba.

Spletna stran:  

Facebook:  

BAZEN SEVNICA

BAZEN SEVNICA

Bazen Sevnica obratuje vsako leto v poletnih mesecih od začetka junija do konca avgusta.

Kompleks letnega kopališča obsega veliki plavalni bazen (50 m x 22 m) in mali bazen za otroke (8,8 x 8,8 m).
Na voljo je veliko zelenih površin, kjer se lahko napolnite z energijo, nudimo brezplačno uporabo ležalnikov in senčnikov.

Športno aktivni lahko igrate namizni tenis, odbojko na travi, v vodi pa vaterpolo, košarko ali ostale igre z žogo.

Na kompleksu so nameščena tudi otroška igrala, za starše udobne klopi. Omogočeno je tudi jutranje plavanje in sicer celo sezono od 8.00 do 10.00 ure.

Kopališče je namenjeno komercialni rabi, oziroma rekreativnemu plavanju, šolski športni vzgoji. Na objektu potekajo tudi tečaji plavanja za otroke in odrasle ter razni otroški programi. Bazenski kompleks obišče letno do 20.000 uporabnikov in obiskovalcev.

Ob kopališču je tudi lokal, kjer se lahko osvežite s hladno pijačo, okusnimi sladoledi in drobnimi prigrizki.

 

Spletna stran:  www.kstm.si/bazen-sevnica.html

Facebook:  www.facebook.com/Bazen-Sevnica

LETNO KOPALIŠČE UKOVA – JESENICE

LETNO KOPALIŠČE UKOVA – JESENICE

Letno kopališče Ukova obsega 5.000m2 funkcionalne površine namenjene različnim športnim in zabavnim aktivnostim kopalcev. Leži na prisojni strani mesta in je primerno za vse, v poletju ohladitve željne kopalce.

Plavalcem omogoča kopanje v odprtem olimpijskem bazenu, otrokom plavanje v malem okroglem bazenu premera 12m in globine 0,5m.  Posebnost bazena je edini v Sloveniji še stoječi 10 metrski stolp za skoke v vodo.

Na kopališču Ukova so poleg prostega kopanja organizirane še druge aktivnosti, ki potekajo redno po programu:

  • Jutranje in večerno rekreacijsko plavanje
  • Tečaj plavanja za neplavalce in slabše plavalce, tečaj skokov v vodo
  • Tekmovanja v skokih v vodo, akvatlonu in plavanju
  • Rekreativno igranje vaterpola

Na kopališču po potrebi svoje aktivnosti opravljajo člani potapljaškega in plavalnega kluba, svoje mesto za trening najdejo tudi smučarski skakalci in drugi športniki.

Odprt olimpijski bazen obratuje v letnem času predvidoma od junija do konca avgusta.  V času kopalne sezone obratuje tudi Bife Ukova.

 

MESTNO KOPALIŠČE VIŠNJA GORA

MESTNO KOPALIŠČE VIŠNJA GORA

Mestno kopališče Višnja Gora je kopališče z dolgoletno tradicijo in vsestransko ponudbo v kopališkem parku in kavarni.

Kopališki park obsega letno podeželsko kopališče, ki je le 15 minut oddaljeno od Ljubljane. Veliki zunanji bazen je dolg 33 in širok 12 metrov. Tako je poleg razposajenega počitniškega užitka omogočeno rekreativno plavanje na 5 plavalnih stezah. Za najbolj razigrane je nameščen tudi linearni tobogan. Dva otroška bazena sta namenjena našim malim čofotalcem. V času sezone se lahko okrepčate v letni kuhinji.

Kavarna s ponudbo slaščic in prigrizkov obratuje vse leto. Da čas hitreje mine, smo za otroke pripravili simpatično otroško igrišče Polžja hišica, odrasli pa se lahko medtem kratkočasijo ob prebiranju časopisa ali srfanja po internetu, ki je na voljo na računalniku v kavarni ali ob uporabi brezplačnega wi-fi.

Tekom celega leta v kavarni skrbimo za pestro dogajanje. Za zaključene družbe organiziramo pogostitve, zabave ali animacijo za otroke, lahko pa se pri njih najame prostor za zasebno zabavo ali praznovanje.

 

Spletna stran:  www.mestnokopalisce.si

Facebook:  www.facebook.com/MestnoKopalisceVisnjaGora/

MESTNO KOPALIŠČE NOVA GORICA

MESTNO KOPALIŠČE NOVA GORICA

Mestno kopališče obsega zunanji olimpijski bazen dimenzij 50m x 21m, dva manjša zunanja otroška bazena in manjši notranji zimski bazen.

V poletnih mesecih se na kopališču, ki je v glavnini namenjeno kopanju odvijajo tudi organizirani tečaji učenja plavanja ter treningi in tekmovanja v plavanju in vaterpolu. Za zahtevnejše obiskovalce je omogočeno tudi večerno kopanje in plavanje.

Upravljalec kopališča je Javni zavod za šport Nova Gorica.

 

Spletna stran:  www.sz-ng.si

Facebook:  

KOPALIŠČE MARIBORSKI OTOK

KOPALIŠČE MARIBORSKI OTOK

Kopališče Mariborski otok ni le kopališče, je del zgodovine mesta Maribor. Kopališče, ki že leta kljubuje času in modernim trendom, je del vsakega izmed nas. Je kraj, kjer so nekateri shodili, drugi splavali in se tretji zaljubili. Sam kompleks kopališča obsega 3 bazene, ki že leta navdušujejo obiskovalce ter jih navdajajo z veseljem, v visokih poletnih temperaturah pa jim nudijo uteho in svežino. Ponosni smo, da je kopališče tudi v letu 2016 postreglo z rekordnimi številkami. Zabeležili smo kar 41. 226 kopalcev, kar je skoraj 8.000 več kot v letu 2015.

 

Spletna stran:  

Facebook:  

LETNO KOPALIŠČE TRBOVLJE

LETNO KOPALIŠČE TRBOVLJE

Kompleks letnega kopališča obsega veliki plavalni bazen (50 x 18m), srednji bazen za otroke (12 x 8m) in bazenček za najmanjše (3 x 2m). Na voljo je veliko zelenih površin, kot tudi površin uporabnih za športne igre kot so odbojka na mivki, namizni tenis, badminton, trampolin, … . Na kompleksu so nameščena otroška igrala, v srednjem bazenu pa tobogan za najmlajše. Omogočeno je tudi večerno plavanje in sicer v juniju in juliju od 20.00 do 22.00 ure, od začetka avgusta dalje pa od 19.00 do 21.00 ure.

Kopališče je namenjeno komercialni rabi, oziroma rekreativnemu plavanju, šolski športni vzgoji, tekmovanju v plavanju, treningu plavalcev ter potapljačev. Na objektu potekajo tudi tečaji plavanja in potapljanja ter razni otroški programi. Bazenski kompleks obišče letno do 40.000 uporabnikov in obiskovalcev.

 

Spletna stran:  www.zs-trbovlje.si/kategorija/Letno%20kopali%C5%A1%C4%8De%20Trbovlje/1

Facebook:  

LETNI BAZEN PREBOLD

LETNI BAZEN PREBOLD

Letni bazen Prebold  je namenjen vsem, ki si želijo v vročih poletnih dneh nekaj ohladitve. Bazen leži v zelenem okolju preboldskega gaja, poleg športnega parka, kjer so na voljo igrišča za tenis, odbojko na mivki, nogomet in košarko. Obiskovalcem sta na voljo veliki in mali bazen z naravno ogrevano vodo. Veliki bazen ima dimenzije 50 x 12 metrov, globina vode pa znaša na najglobljem delu 160 centimetrov, na najplitvejšem pa 140 centimetrov. Temperatura vode v sezoni znaša okvirno  23  do 26 stopinj Celzija. Mali bazen je širok 12 metrov, sestavljen pa je iz dveh delov, plitvejši je globok do 20 centimetrov in je namenjen našim najmlajšim, preostali del pa je globok do 70 centimetrov in je namenjen nekaj večjim otrokom. Voda v malem bazenu je običajno nekaj toplejša, kot v velikem bazenu.

Na bazenu je poskrbljeno tudi za gostinsko ponudbo s pijačo in hrano lokala Maestro. Obisk bazena v Preboldu lahko združite tudi z ogledom Muzejske zbirke Prebold skozi čas, Krožne učne poti na Reški planini ali s planinskim izletom na katerega od okoliških vrhov, kot so na primer  Hom, Mrzlica, Golava ali Žvajga. Lahko pa se ustavite tudi na Kmetijah Kač v Šeščah ali Kmetijah Rakun in Uplaznik v Matkah, kjer boste nabavili domače dobrote.

 

Spletna stran:  www.prebold.si

Facebook:  

LETNO KOPALIŠČE MURSKA SOBOTA

LETNO KOPALIŠČE MURSKA SOBOTA

Letno kopališče Murska Sobota se nahaja na zelo lepi lokaciji  v mestnem gozdu Fazanerija, kjer je zelo prijetna mikroklima, ki jo ustvarja mestni gozd. Kopališče obratuje od meseca junija do sredine septembra, vsak dan od 9-20 ure. Cene kopanja so zelo ugodne, celodnevna vstopnica za odrasle stane 4 Eur, za otroke, mladino 2,8 Eur in skupinska vstopnica za organizirane skupine 1,6 Eur/ osebo. Okrog bazenske ploščadi je veliko travnatih ležalnih površin in naravne sence pod krošnjami velikih dreves. V kopališču najdemo osvežitev v štirih bazenih: olimpijski  velikosti 50 x 22 m (z dvema skakalnima stolpoma : 2,5 in 3m), srednji bazen 33x12m, toboganski 15×15 m in otroški 7x4m. Tobogan obratuje vsak dan, po vnaprej določenem urniku in vožnja po njem je brezplačna. Polnilna voda je vodovodna voda, dogrevana in ima konstantno temperaturo  24-260C. Pohvalimo se lahko z kvalitetno kopalno vodo, čisto okolico, tako smo v kopalni sezoni 2016 dosegli 100% skladnost vseh analiziranih vzorcev. Poleg bazenov so kopalcem na razpolago še: dve odbojkarski igrišči na mivki, mreža za badminton, otroško igrišče za najmlajše (gugalnica gnezdo, bobni, peskovnik, kombinirano igralo), telovadno igralno orodje za najstnike in kombinirano orodje za najmlajše oz. seniorje.

 

Spletna stran:  www.komunalams.si

Facebook:  www.facebook.com/KomunalaJavnoPodjetjeMurskaSobota/

BAZEN KROPA

BAZEN KROPA

Z organiziranim športom so se Kroparji prvič srečali par let pred prvo svetovno vojno, ko je bilo na dvorišču tedanje šole postavljeno prvo igrišče s telovadnim orodjem. V naslednjih tridesetih letih je šport v Kropi dosegel zavidljivo raven: nasproti spodnjega bajerja so domačini zgradili odprto igrišče na katerem so sprva gojili predvsem orodno telovadbo in atletiko, kasneje pa se je vse bolj uveljavljala odbojka pa tudi košarka. Pozimi je bilo izredno priljubljeno alpsko smučanje in skoki pa tudi drsanje in sankanje. Tudi plavanje Kroparjem, predvsem otrokom in mladini ni bilo neznano saj so za to priljubljeno rekreacijo uporabljali tolmune na sotočju Kroparice in Lipnice.

Sodobno urejeno kopališče Kropa tako stopa že v sedmo desetletje delovanja in je s celotno ponudbo, ki jo zaokrožajo športna igrišča in prostor za piknike priljubljeno poletno zbirališče za domačine in obiskovalce s celotne Gorenjske.

 

 

Spletna stran: www.bazenkropa.si

Facebook:  letno kopališče Kropa

LETNO KOPALIŠČE KAMNIK

LETNO KOPALIŠČE KAMNIK

Kamniško letno olimpijsko kopališče, ki je vsako leto odprto od junija do avgusta, se nahaja v neposredni bližini starega mestnega jedra. V sklopu športnega centra Pod Skalo se nahajajo teniška igrišča, igrišča za odbojko na mivki in košarko ter bazen za neplavalce (nizki otroški bazen). V zadnjem času je kopališče doživelo veliko sprememb, prijaznih za obiskovalce, poskrbljeno pa je tudi za lačne in žejne. Izredno čista voda je ogrevana na prijetnih 25 stopinj Celzija, kopališče pa je med tednom odprto od 10.-18. ure in od 10.-20. ure med vikendi. Prednost kamniškega kopališča so tudi izredno ugodne cene dnevnih, predvsem pa letnih kart, ki so med najnižjimi na slovenskih kopališčih z ogrevano vodo.

 

Spletna stran: www.kamnik-tourism.si/

Facebook: www.facebook.com/visit.kamnik/?fref=ts

LETNO KOPALIŠČE AJDOVŠČINA

LETNO KOPALIŠČE AJDOVŠČINA

Letno kopališče  nudi odlične možnosti za preživljanje prostega časa, veliko pozornosti namenjamo družinam. Poleg bazena velikosti 50m x 16m, ima veliko zelenih površin z obilo sence. Na kopališču se nahajajo moderna otroška igrala, pista za avtomobilčke ter letni bar.  Poleg kopališča se nahaja tudi avtokamp Ajdovščina, ki gostom nudi brezplačni obisk. Ne smemo pozabiti še na pestro športno infrastrukturo (dvorane, nogometna igrišča, fitnes,itd.), ki obdaja letno kopališče.

 

Spletna stran: www.zs-ajdovscina.si/

Facebook:  www.facebook.com/zavodzasport.ajdovscina

KOPALIŠČE RADOVLJICA

KOPALIŠČE RADOVLJICA

Kopališče Radovljica je v središču mesta Radovljica, v bližini športnega parka. Obratuje od 15.6. do 31.8. V olimpijskem (50 m * 21,5 m) in v otroškem bazenu (16,66 m * 10 m) je voda ogrevana na 26,5 °C. Poleg bazena so otroška igrala, igrišče za odbojko na mivki in restavracija z gostinsko ponudbo.  V malem bazenu Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica v poletnem času izvaja plavalne tečaje za predšolske in osnovnošolske otroke.  V sklopu objekta Kopališča Radovljica je Camping Radovljica.

V zimskem času je olimpijski bazen pokrit s presostatično halo in je odprt za plavanje od 15. septembra do 31. maja.

 

Spletna stran: www.plavalniklub-radovljica.si/

Facebook: www.facebook.com/PlavalniKlubGorenjskaBankaRadovljica

KOLEZIJA

KOLEZIJA

Revitalizirano sodobno Kopališče Kolezija omogoča aktivnosti tako za rekreativne plavalce, tekmovalce kot za turiste. Prenovljeno kopališče se nahaja na mestu nekdanjega kopališča, na naslovu Gunduličeva 7, 1000 Ljubljana. Objekt je zasnovan v enem nivoju (pritličje in ena kletna etaža, ki je urejena v parkirno hišo). Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in ob-bazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami. Na voljo je tudi savna in športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki, obiskovalcem pa se lahko okrepčajo v baru. Kopališče je brez arhitektonskih ovir, s čimer smo omogočili večjo dostopnost za gibalno ovirane.

 

Spletna stran: www.sport-ljubljana.si/Kopalisce_Kolezija

Facebook: www.facebook.com/%C5%A0port-Ljubljana-431261136956111/?ref=aymt_homepage_panel

GORENJSKA PLAŽA TRŽIČ

GORENJSKA PLAŽA TRŽIČ

Gorenjska plaža je sodoben bazenski kompleks, ki nudi rekreacijo in sprostitev v prijetnem naravnem okolju in je z razgledom na bližnje hribe kot nalašč za umik od razgibanega in hitrega vrveža vsakdana. Za dodatno sprostitev in veselje v vodi je poskrbljeno z divjo reko in masažnimi stoli, športno aktivnejšim plavalcem je namenjen 50-metrski, malim nadobudnežem pa manjši, okrogel bazen, globine od 15 do 65 cm. Ležalniki in senčniki so na voljo brezplačno, zavetje pred vročim soncem pa lahko poiščete tudi pod macesni, kjer je varno zasidrana tudi ladja »Fletnca«, namenjena igri najmlajših.  Posebno doživetje je večerno kopanje, saj je bazen opremljen tudi s podvodno razsvetljavo.

 

Spletna stran: www.visittrzic.si

Facebook: Gorenjska plaža

BAZEN RADEČE

BAZEN RADEČE

Na Njivicah je leta 1956 nastal prijeten kopališki ambient v ruralnem okolju. Izjemno podobo je dobil s pomočjo malo znanega arhitekta Franca Cacka in krajinske arhitektke Jute Krulc. Veliko presenečenje je dejstvo, da se je v posavskih hribih v 50. letih zgodil tako radikalno drugačen objekt. Leta 2005 je ljubljansko društvo arhitektov v sodelovanju s Fakulteto za arhitekturo radeški bazen prepoznalo kot arhitekturno dediščino.

V sproščujočem zelenem ambientu kopališče ponuja poleg osvežitve v vodi tudi gostinske storitve, vedoželjnejšim pa je na voljo tudi mala bazenska knjižnica. Bazen lahko sprejme največ 250 kopalcev naenkrat.

 

Spletna stran: 

Facebook: