+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Smučarski center Cerkno, je pričel z obratovanjem v soboto, 10.12. in v nedeljo,11.12.2016 in sicer med 9 in 16 uro. Z redim obratovanjem pa bo pričel od petek, 16.12.2016 dalje. Na dan pričetka obratovanja je bilo na odprtih progah kar do 45 cm snega.

Smučišče že nekaj let velja za najsodobnejše smučišče v Sloveniji, saj je zahtevnost smučarskih prog primerna za vse starostne skupine, ima najsodobnejše naprave v Sloveniji, ni čakanja v vrstah, na smučiščih je odlična ponudba hrane. Še posebej Alpska perla je tista, ki ponuja prijetno alpsko vzdušje, kjer se smučarji lahko okrepčajo in tudi prespijo v apartmajih. V zadnjem letu so na smučišču Cerkno posodobili tudi sistem za nakup smučarskih vozovnic, tako da jih lahko le z nekaj kliki kupite kar preko računalnika ali mobilnega telefona na poti na smučišče. Na ta način ni čakanja v vrstah, a se lahko le pripeljete in uživate v smučanju. V Hotelu Cerkno ali v restavraciji Alpska perla, boste od letos naprej svoje brbončice lahko razvajali tudi z jedmi, ki jih pripravlja kuharski mojster Tomaž Škvarč Lisjak, ki se ga še dobro spominjamo iz priljubljenega kuharskega šova Gostilna išče šefa.

”Novost v letošnji sezoni bo vsekakor ponudba namenjena vegeterjancem, saj bo v restavraciji Alpska perla na voljo vsak dan vegetarijanski menu. S tem si želimo postati prvo slovensko smučišče, ki je prijazno do vegetarijancev in tako tudi njim ponuditi zdravo, toplo in okusno kosilo. V letošnjem letu se je opravila velika investicija v cestno infrastrukturo med parkiriščem Počivalo in vrhom SC Cerkno. Asfaltiral se je najbolj ključen in zahteven del cestnega odseka. Preostali del pa je planiran v prihodnje.

Po smučanju razvajanje v terme

Ob 40. obletnici Hotela Cerkno so zgradili tudi povsem nov termalni del, kjer se bodo smučarji lahko po celodnevnem smučanju sprostili še v termalni vodi, ki jo črpajo 2000 metrov pod zemljo. Termalna voda je odlična za tiste, ki imajo revmatična obolenja, poleg tega vsebuje veliko železa in je odlična za splošno dobro počutje.

V svetu savn se bodo ljudje lahko razvajali v turški, finski in zeliščni savni ali pa po smučanju zaplavali v bazenu. Na voljo pa bo vsem obiskovalcem tudi solna soba, katera je znana pos svojih zdravilnih učinkih. Terme je oblikoval oblikovalec Jani Bavčer, ki je sodeloval pri izdelavi celotne grafične podobe logotipa Slovenija, moja dežela, ki danes velja za simbol Slovenstva.  Poskrbljeno pa je tudi za vse ljubitelje masaž, ki se lahko popolnoma sprostijo s tajsko masažo.

Vse ljubitelje smučanja in razvajanja v termah lepo vabijo, da jih obiščete.

 

Spletna stran: 

Facebook: