+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Maribor, 6. oktober 2022 – Že 32. leto zapored kopalke in kopalci slovenskih kopališč čez vse poletje izbirajo najboljša in jih tako nagradijo za izboljšanje ponudbe in skrbnost za kopalce. Na idilični lokaciji Maistrove kleti na Zavrhu so včeraj na slavnostni prireditvi podelili priznanja najboljšim v šestih kategorijah, te nazive so pridobili Aqualuna Term Olimia, Bioterme Mala nedelja in Terme Paradiso, Velenjska plaža, Letno kopališče Celje in Vodno mesto Atlantis. Akcija »Naj kopališče 2022« poteka v organizaciji RTV Slovenija v sodelovanju s spletnim portalom »Dobro jutro, Slovenija« na več radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Letošnja kopalna sezona je bila obdarjena z veliko lepimi dnevi, zato je bilo glasovnic več kot običajno, glasovanje pa je ponovno potekalo prek spletne strani www.najkopalisce.si, kjer so zapisane ključne informacije o vseh 84 sodelujočih kopališčih. Kopalke in kopalci so lahko glasovali tudi z glasovnicami na kopališčih. Oddaja »Naj kopališče« se že dolga leta predvaja ob sobotah čez poletje na radijskih programih Radia Slovenija – na Radiu Si, Radiu Maribor in Radiu Koper. Oddaje z oglašanji v živo pa je mogoče slišati tudi na več regionalnih in lokalnih radijskih postajah. Glasovalcem na spletni strani, ki so lahko tam sporočili tudi svoje komentarje in namige za izboljšanje ponudbe, pa so organizatorji čez poletje podeljevali tudi praktične nagrade.

Nagrade so podelili v šestih kategorijah. V kategoriji naravnih kopališč so ponovno, že petič zapored, najbolje ocenili Velenjsko plažo, drugo mesto je pripadlo Simonovemu zalivu, tretje pa kopališču Šobčev bajer. V kategoriji letnih kopališč so kopalci namenili največ glasov Letnemu kopališču Celje, na drugo mesto se je uvrstil Bazen Brestanica in na tretje Kopališče Kolezija. Zmagovalec kategorije pokritih bazenskih kopališč je ponovno ljubljansko Vodno mesto Atlantis, na drugem mestu je Vodni park Bohinj, na tretjem mestu je pristal Aquapark Žusterna.

Največ glasov v kategoriji malih termalnih kopališč so znova dobile Terme Paradiso iz Dobove, na drugem mestu so Terme Snovik, na tretjem mestu pa je Zdravilišče Radenci. Med srednje velikimi termalnimi kopališči so prvo mesto letos zasedle Bioterme Mala nedelja, Terme Vivat so na drugem mestu, na tretjem pa Terme Banovci. Najboljše veliko termalno kopališče z nazivom »Naj kopališče 2022« je postalo kopališče Aqualuna Term Olimia. Na drugem mestu so Terme 3000, na tretjem pa Termalna riviera Terme Čatež. Vsi zmagovalci posameznih kategorij so prejeli kristalna priznanja mojstrov Steklarne Rogaška.

Jesen je zdaj v polnem zagonu in radijska ekipa že čaka na začetek predstavitve in ocenjevanja slovenskih smučišč za »Naj smučišče 2022/2023«, ki bo letos potekalo že 32. leto.

*
Fotografije: Peter Kopše Pišec

Spletna stran: 

Facebook: