+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Zaključen je že 27. izbor najboljših slovenskih smučišč

Maribor, 12. april – Že 27. zapovrstjo so danes v Gradu Rače podelili nazive »Naj smučišče« najboljšim smučiščem v smučarski sezoni 2017/2018. Dolga sezona je prinesla veliko glasov in zmagovalce v petih različnih kategorijah. Za »Naj smučišča« so bili letos ocenjena smučišča RTC Jakec Trije kralji, Kope, Smučarski center Cerkno, Snežni park Rogla ter italijansko smučišče Kronplatz. Tudi tokrat je predstavitev smučišč potekala vso sezono v radijski oddaji »Dobro jutro, Slovenija«,  ki jo lahko slišite na  slovenskih radijskih postajah in z ocenjevanjem na spletnem portalu www.najsmucisce.si.

Zelo dolga, bogata zima, ki se na nekaterih smučiščih še sploh ni zaključila, je prinesla veliko možnosti za snežne užitke in tudi za množico oddanih glasov za naziv »Naj smučišče«. Tudi letos je radijska ekipa oddaje Dobro jutro Slovenija obiskovala različna smučišča in preverjala,  kakšne so razmere na progah, kako je poskrbljeno za varnost, katere so morebitne novosti, kakšne so cene smučarskih vozovnic in kako je poskrbljeno za dodatno animacijo ter zabavo tako najmlajših, kot tudi starejših. Slovenski smučarji pa so lahko na spletni strani  www.najsmucisce.si vso sezono oddajali svoje glasove in izbirali najboljše. Že pred tremi leti so akcijo še nadgradili in začeli izbirati tudi »Top ski resort« – za Slovence najbolj priljubljen smučarski center v tujini. Glasovalci so lahko izbirali med smučišči v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki.

V kategoriji malih smučarskih centrov je tokrat zmagovalec smučišče RTC Jakec Trije kralji, na drugem mestu je SKI BOR Črni vrh, na tretjem mestu pa je Mojstrana. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov tokrat dobil smučarski center Kope, na drugem mestu so Golte in na tretjem Soriška planina.

V kategoriji velikih smučišč je zmagovalec po izboru glasovalcev postal Smučarski center Cerkno, na drugem mestu je smučišče Vogel, na tretjem pa Kanin.

Snežni park Rogla je zmagovalec v kategoriji snežnih parkov . Na drugem mestu je po oceni smučarjev pristal Snežni park Vogel, na tretjem pa Snežni park Krvavec.

Slovenci radi zahajamo na tuja smučišča in zato so tokrat že četrtič zapovrstjo izbirali tudi med nam bližjimi tujimi smučišči. Tokrat je največ glasov dobilo smučišče v italijanskih Dolomitih, Kronplatz, na drugem mestu je smučišče Mokrine / Nassfeld in na tretjem Sella Nevea.

Vsi zmagovalni smučarski centri so prejeli kristalna priznanja Steklarne Rogaška.

V prihajajočem poletju bo radijska ekipa kot vsako leto predstavljala tudi slovenska kopališča in s pomočjo kopalcev poiskala »Naj kopališče 2018«.

Foto: Peter Kopše Pišec

 

Spletna stran: 

Facebook: