+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Zaključen je že 26. izbor najboljših slovenskih smučišč

Maribor, 5. aprilV Mariboru so danes podelili nazive »Naj smučišče« najboljšim smučiščem v smučarski sezoni 2016/2017. Med najboljšimi so tokrat pristala smučišča Cerkno, Golte, SKI BOR Črni vrh, avstrijsko smučišče Nassfeld in snežni park Rogla.  Glasovanje celotno smučarsko sezono poteka na spletnem portalu www.najsmucisce.si s pomočjo radijske oddaje, ki jo lahko vso sezono spremljate na Radiu Si, Radiu Koper, Radiu Maribor in še petih drugih radijskih postajah po vsej Sloveniji.

Smučarke in smučarji so tudi letos, že 26. zapovrstjo, na povsem novem spletnem portalu www.najsmucisce.si ocenjevali urejenost in ponudbo tako slovenskih kot sosednjih tujih smučišč v akciji “Naj smučišče”. Teh je bilo tudi letos veliko, saj so lahko izbirali med 25 malimi smučišči, 7 srednje velikimi smučišči, 7 velikimi smučišči in 5 snežnimi parki v Sloveniji ter kar med 28 avstrijskimi in 14 italijanskimi smučišči. Za nazive najboljših so se smučišča potegovala v petih kategorijah: mala, srednja in velika smučišča, tuja smučišča ter snežni parki. Nazive so podelili danes v mariborskem LUFTu v družbi glasbenikov Karin Zemljič in Mata Brodarja.

Letos je zmagovalec v kategoriji malih smučarskih centrov postal SKI BOR Črni vrh, na drugem mestu je Smučarski center Jakec Trije kralji, na tretjem mestu pa je Celjska koča. Med srednje velikimi smučišči je največ glasov ponovno dobil smučarski center Golte, na drugem mestu so Kope in na tretjem Stari vrh.

V kategoriji velikih smučišč je zmagovalec Smučarski center Cerkno, kjer so smučarji najbolj zadovoljni z urejenostjo prog in varnostjo, na drugem mestu je Kanin, na tretjem pa Krvavec.

V kategoriji snežnih parkov je največ glasov dobil Snežni park Rogla. Mesto nižje se je uvrstil Snežni park Vogel, na tretje pa Snežni park Krvavec.

Uveljavljen pa je postal tudi izbor nam bližjih tujih smučišč, ki so jih naši smučarji ocenjevali že tretje leto zapored. Po oceni naših smučarjev prvo mesto pripada smučišču Mokrine / Nassfeld, na drugem je smučišče Kronplatz in na tretjem Sella Nevea.

Glasovalci pa so se lahko potegovali tudi za bogate nagrade, ki so jih na spletnem portalu www.najsmucisce.si podeljevali vso sezono, ob koncu pa so med vsemi glasovalci izžrebali tudi glavno nagrado, smuči Smuči Dynastar speedzone 7, ki jih prejme Simon Pliberšek iz Zg. Ložnice.

Radijska ekipa bo tudi letos predstavljala slovenska kopališča in kmalu začenja iskati tudi »Naj kopališče 2017«.

 

Spletna stran: 

Facebook: