+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Bled je bil v preteklosti znan po toplih vrelcih, katerih voda naj bi bila zdravilna. Vanje se je hodila kopat gospoda, o čemer je v Slavi vojvodine Kranjske konec 17. stoletja pisal tudi Janez Vajkard Valvazor. Dva termalna vrelca na jezerski obali so leta 1818 zajezili in zavarovali s preprosto leseno lopo. Leta 1822 je bilo tam urejeno prvo kopališče, s tremi manjšimi bazeni, ločenimi za moške in ženske.

Ko je bila sredi 19. stoletja zgrajena proga južne železnice Dunaj–Ljubljana in naprej do Trsta, je bilo obiskovalcev na Bledu vedno več, v redkih gostilnah pa je bilo le nekaj prenočišč. Ob kopališču je leta 1850 poštni ravnatelj Hoffmann iz Ljubljane začel graditi hotel. Odprt je bil leta 1854 in lastnik ga je po svoji ženi poimenoval Louisenbad (Luisine toplice). Uredil je tudi toplice, ki so bile prej slabo vzdrževane. Tako se je začela zgodba današnjega Grand hotela Toplice.

Grand Hotel Toplice ***** je leta 2016 praznoval že svojo 85. obletnico. Njegovo zgodbo, zgodbo gostov in zaposlenih začutite na vsakem koraku po hotelskih hodnikih.

Grand Hotel Toplice je edini hotel na obrežju blejskega jezera s svojo zasebno plažo in pomolom. V hotelski čolnarni na romantično veslanje po jezeru čaka nekaj lesenih čolničkov, za navdušence bolj modernih športov pa so na razpolago sup-i.

 

Spletna stran:  www.sava-hotels-resorts.com/sl/nastanitve/sava-hoteli-bled/grand-hotel-toplice/

Facebook: