+386 (0)2 429 91 20 pr@radiosi.eu

Osnovo za rekreacijo in sprostitev nudi naša edinstvena parafinska termalna voda. Več kot 1800 m2 vodnih površin zagotavlja maksimalno doživetje za vsakogar. V zimskih mesecih je gostom na voljo 6 notranjih in zunanjih bazenov z vročo parafinsko termalno vodo, medtem ko je v poletnih mesecih vodnim navdušencem na voljo kar 8 bazenov, tobogani in vodne drče ter igrišče za odbojko na mivki.

Leta 1965 je v vasi Petišovci blizu Lendave pri izkopavanju na naftnem polju namesto pričakovane nafte na dan bruhnila vroča voda. Fizikalno – kemična analiza vode je pokazala, da sodi med fosilne naftne vode ter da je natrijeva hidrogenkarbonatna mineralna hiperterma z 62 °C.

Posebnost lendavske termalne vode je velika vsebnost parafina in je s tem edinstvena v Sloveniji. Voda iz vrtine PT-20 v Petišovcih, Lendava, je bila 19.3.1981 razglašena za naravno zdravilno sredstvo z zdravilnimi učinki in s tem so terme dobile tudi naziv naravnega zdravilišča.

Naravni zdravilni dejavniki vode že skoraj pol stoletja lajšajo težave pri kroničnih revmatskih boleznih, stanja po poškodbah ter operacijah gibalnega sistema in perifernega živčevja. Termomineralna parafinska voda pomaga tudi pri kožnih tegobah.

Terme Lendava d.o.o.
Tomšičeva ulica 2a
9220 Lendava

Spletna stran: www.terme-lendava.si

Facebook: